Ingrediente necesare
- 100 g icre de știucă
- sucul de la jumătate de lămâie
- 6-7 linguri de apă minerală
- 2 linguri de griș fiert (opțional)
- 350 ml ulei
- 1 ceapă medie
- sare (dacă este nevoie)
Mod de preparare:
Punem icrele într-un castron uscat și le mixăm 1 minut la viteză mică. Adăugăm câte o lingură de ulei și mixăm. Punem și o linguriță de suc de lămâie și mixăm bine, până se întăresc din nou… Adăugăm iar o lingură de ulei, mixăm, adăugăm o linguriță de suc de lămâie, iar când am terminat sucul de lămâie, adăugăm câte o lingură de apă minerală (nu pe toată, păstrăm 2-3 linguri pentru final)…
După primele 3-4 linguri de ulei, putem mixa la viteza mare a mixerului. La final, potrivim de sare, adăugăm grișul fiert tare și răcit complet, apa minerală rămasă și mixăm bine. Adăugăm câte o lingură de apă, e posibil să nu fie nevoie de mai mult… Icrele trebuie să rămână tari, rolul apei fiind de omogenizare…
Tocăm ceapa mărunt și o amestecăm cu icrele. Asta-i tot!
Sugestii:
– Puteți adăuga ceapa în momentul în care serviți salata, sunt persoane care nu consumă ceapă…
– Puteți înlocui grișul cu 2 linguri de pesmet, înmuiate în apă minerală
– Dacă vă place mai acrișoară, puteți adăuga mai mult suc de lămâie
Savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki