Ingrediente necesare:
- 600 g cioconele de pui (6-7 bucăți)
- 3-4 cepe mici
- 150 g vin alb
- 50 g slăninuță afumată
- 2 gălbenușuri
- sucul de la jumătate de lămâie (opțional)
- sare și piper
Mod de preparare:
Spălăm ciocănelele, le dăm cu sare și piper și le punem deoparte. Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem solzișori. Tăiem slăninuța cubulețe mici. Punem pe foc și sotăm în jur de 5 minute ceapa și slăninuța.
Adăugăm apoi ciocănelele și mai lăsăm 5 minute, amestecând periodic…
Adăugăm vinul și dăm focul la mare, pentru a elimina alcoolul. Adăugăm sare, piper și acoperim vasul. Îl lăsăm cam 60 minute la foc mic – mediu, adăugând din când în când apă caldă, dacă lichidul scade prea mult…
Când sunt gata, scoatem ciocănelele într-un vas, amestecăm gălbenușurile cu zeama de lămâie și le turnăm peste sosul rămas (dacă aveți un vin mai acrișor, nu mai adăugați zeamă de lămâie)… Lăsăm pe foc încă 3-4 minute, amestecând constant. Sosul obținut îl adăugăm peste ciocănele…
Se servesc calde, pe ”pat” de cartofi natur, piure sau orice garnitură vă place…
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki