Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură-Tort cu cremă fină și delicată – Prăjitură de casă cu brânză dulce, ciocolată și afine

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru jeleul de fructe:

  • 200 g afine
  • 80 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 10 g gelatină

Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:

  • 80 ml apă
  • 10 g gelatină
  • 500 g brânză de vaci sau cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 200 g smântână
  • 12 g zahăr vanilat
  • 200 ml frișcă lichidă 30%

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 g unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru blat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm 1 lingură de zahăr și mixăm timp de 3-4 minute. Separat, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și 2 linguri de zahăr. Încorporăm spuma de albușuri în bolul cu gălbenușurile. Amestecăm făina cu pudra de cacao și o cernem în aluat, în 2 tranșe, amestecând ușor până la omogenizare.

Transferăm aluatul într-o tavă de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 12-15 minute. Ulterior, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor tăvii, scoatem blatul pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească.

Pentru jeleul de fructe, punem afinele într-un vas. Adăugăm apa și 2 linguri de zahăr și fierbem la foc mic timp de 3-4 minute. Pasăm afinele cu blenderul vertical. Adăugăm gelatina, punem vasul înapoi pe foc, amestecăm și încălzim până gelatina se dizolvă complet. Luăm de pe foc și lăsăm compoziția să se răcorească.

Pentru cremă, punem apa într-un vas. Adăugăm 10 g gelatină și dizolvăm pe foc mic, timp de 1-2 minute. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcorească un pic.

Punem brânza într-un bol, adăugăm zahărul pudră, zeama de lămâie, smântâna și zahărul vanilat și mixăm până la omogenizare. Mixând continuu, încorporăm și gelatina.

Separat, mixăm frișca spumă tare și o încorporăm în crema cu brânză.

Punem blatul înapoi în tava, întindem peste el jumătate din cremă. Dăm tava la congelator pentru 30 de minute, după care punem jeleul cald peste stratul de cremă. Dăm tava înapoi la congelator pentru încă 30 de minute. Ulterior, întindem crema rămasă peste stratul de jeleu. Dăm tava înapoi la congelator pentru încă 30 de minute.

Pentru glazură, topim ingredientele necesare pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Lăsăm glazura să se răcorească un pic după care întindem peste stratul de cremă. Dăm tava la frigider pentru câteva ore.

După câteva ore, trecem cu un cuțit subțire de-a lungul marginilor tăvii și îndepărtăm inelul. Decorăm tortul după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!