kiloRețete
sâmbătă, august 6, 2022
kiloRețete
No Result
View All Result

Musaca de cartofi cu vinete (la cuptor, în vas yena) – Rețetă gustoasă și savuroasă, cu imagini, explicată pas cu pas

Musaca de cartofi cu vinete (la cuptor, în vas yena) – Rețetă gustoasă și savuroasă, cu imagini, explicată pas cu pas

Rețetă gustoasă și savuroasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Musaca de cartofi cu vinete (la cuptor, în vas yena) – Rețetă de nota 10+

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 2 vinete medii

Ingrediente necesare pentru stratul cu carne:

  • 500 g carne tocată
  • Ulei de măsline
  • 2 cepe medii
  • 3 căței usturoi
  • Piper, oregano, busuioc
  • 1 lingură sare
  • 250 g roșii + 250 g roșii pentru decor
  • Jumătate linguriță scorțișoară

Ingrediente necesare pentru sosul Bechamel:

  • 40 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • Sare, nucșoară măcinată

Mod de preparare:

Fierbem cartofii în coajă, cât să fie fierți cam 70%. Curățăm de coajă și tăiem în rondele de 0,5 cm. Punem rondelele în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem cu un pic de ulei de măsline, presărăm sare deasupra și dăm tava la cuptor (funcția grill), până se rumenesc un pic. Întoarcem rondelele pe cealaltă parte și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă câteva minute.

Între timp, tăiem vinetele rondele. Le sărăm și le lăsăm deoparte timp de 1 oră. Ulterior, prăjim și rondelele de vinete, așa cum am făcut și cu cartofii (cam 5 minute/ parte).

Punem roșiile într-un vas, le acoperim cu apă fiartă și le lăsăm pentru câteva minute. ulterior, scurgem apa de pe ele și le curățăm de coajă. Tăiem 250 de grame în rondele (pentru decor) și 250 g în cubulețe.

Pentru stratul cu carne, încingem uleiul într-o tigaie. Adăugăm cubulețele de ceapă și prăjim un pic. Adăugăm usturoiul pisat și condimentele: piperul, oregano, busuiocul. Amestecăm și adăugăm și sarea. Adăugăm și carnea tocată și călim totul împreună timp de 5 minute, după care adăugăm și cubulețele de roșii. Amestecăm, adăugăm scorțișoara, acoperim cu capac și călim totul împreună, pe foc mediu, timp de 10 minute sub capac. După 10 minute, mai gătim totul împreună pentru încă 10 minute, dar fără capac.

Pentru sos, topim untul într-un vas. Adăugăm făina, amestecăm și lăsăm făina să se prăjească un pic. Amestecând continuu, turnăm și laptele. Adăugăm sare și nucșoară, amestecăm și lăsăm sosul să de îngroașă. Îl lăsăm să se răcorească.

Asamblare: ungem tava cu ulei și punem straturile după cum urmează: cartofi, vinete, carne, sos, rondele de roșii, vinete, cartofi, sos.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 30 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sirop de mentă – Rețetă simplă și naturală, fără coloranți – Aveți nevoie de 300g mentă, 1,5 litri de apă și 1 kg zahăr
Fără categorie

Rețetă simplă, fără coloranți, fără conservanți – Lichior de mentă – Aveți nevoie de 150g mentă, 1 lămâie, 200g miere, 1 litru de țuică

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți
Fără categorie

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai
Fără categorie

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet
Fără categorie

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!
Fără categorie

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară
Fără categorie

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară

Next Post
Prăjitura „Opera” cu jeleu de fructe de pădure – Prăjitură de casă fină și aromată, delicioasă și delicată

Prăjitura "Opera" cu jeleu de fructe de pădure - Prăjitură de casă fină și aromată, delicioasă și delicată

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Iată câte sfaturi care te vor ajuta să prepari sarmalele perfecte – Sarmale aromate și delicioase
Fără categorie

Iată câte sfaturi care te vor ajuta să prepari sarmalele perfecte – Sarmale aromate și delicioase

Rețetă deosebită, cu imagini – Pogăcele de casă cu unt – Se prepară rapid, din puține ingrediente… sunt savuroase!
Fără categorie

Rețetă deosebită, cu imagini – Pogăcele de casă cu unt – Se prepară rapid, din puține ingrediente… sunt savuroase!

Plăcintă turnată cu mere – Atât de simplă și de delicioasă încât mănânci și jumătate de tavă odată
Dulciuri și prăjituri

Plăcintă turnată cu mere – Atât de simplă și de delicioasă încât mănânci și jumătate de tavă odată

Piept de pui moale și suculent – Rețeta care nu te va dezamăgi niciodată
Feluri principale

Piept de pui moale și suculent – Rețeta care nu te va dezamăgi niciodată

Rețeta preferată de prăjitură cu brânză – Cheesecake ucrainean
Dulciuri și prăjituri

Rețeta preferată de prăjitură cu brânză – Cheesecake ucrainean

Prăjitură de casă cu iaurt și ananas – Prăjitură gingașă și delicioasă, fără coacere
Rețete

Prăjitură de casă cu iaurt și ananas – Prăjitură gingașă și delicioasă, fără coacere

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate