Ingrediente necesare:
- o foaie de aluat foietaj
- 2 dovlecei
- o ceapă mică
- 150 g șuncă de calitate
- 150 g cașcaval
- 3 ouă
- ulei de măsline
- sare, piper, fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
1. Lăsați aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Curățați ceapa și tocați-o fin. Spălați dovleceii și tăiați-i rondele fine. Într-o tigaie stropită cu puțin ulei, prăjiți la foc mic ceapa și dovleceii, până devin puțin translucide. Condimentați cu sare, piper, ardei iute și așteptați să se răcească puțin.
2. Așezați aluatul foietaj într-o tavă pentru tarte și înțepați-l cu furculița din loc în loc. Așezați dovleceii peste aluat, apoi șunca feliată și cașcavalul dat pe răzătoare. Bateți ouăle cu puțină sare și ungeți marginile aluatului, înainte de a le răsturna deasupra tartei. Dați la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, timp de 20-30 minute.
Serviți călduță sau rece, e minunată… Să o savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking