Rețetă pas cu pas, cu imagini – Slănină în saramură – Slănină cu gust de frigărui – Încercați rețeta, o să vă placă mult
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg slănină sau piept de porc
- Usturoi (după gust)
- Câte 1 fir de mărar și 1 fir de pătrunjel verde în fiecare borcan (opțional)
Ingrediente necesare pentru prima saramură:
- 1 L apă
- 100 g sare grunjoasă
- 3 foi dafin
- 15 boabe piper negru
- 6 boabe ienibahar
- 1 linguriță condimente pentru frigărui
Ingrediente necesare pentru a doua saramură:
- 1 L apă
- 100 g sare grunjoasă
Mod de preparare:
Spălăm, uscăm și tăiem slănina în bucăți care să încapă ușor în borcanele alese.
Pentru prima saramură, punem apa, sarea, boabele de ienibahar și de piper, folile de dafin și condimentele într-o cratiță. Amestecăm și din momentul în care dă în clocot, fierbem saramură timp de 3-4 minute. O lăsăm să se răcească.
Punem firele de verdeață în borcanele curate și uscate, adăugăm și bucățile de slănină, așezându-le compact și presărând între ele feliuțe de usturoi. Umplem borcanele cu saramura pregătită, adăugând și folie de dafin. Acoperim borcanele cu capace și lăsăm slănina să se săreze, la temperatura camerei, timp de 2 zile.
După 2 zile, scurgem saramura din borcane și pregătim a doua saramură. Dizolvăm sarea în apă și din momentul în care dă în clocot, fierbem soluția timp de 2-3 minute. lăsăm să se răcească complet după care turnăm saramura în borcane.
Acoperim borcanele cu capace și le dăm la frigider pentru 3 zile. Înainte de consum, uscăm slănina cu prosoape de hârtie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!