kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Salam gustos de casă, natural, fără conservanți – Se face ușor, din ingrediente accesibile, la îndemână

Salam gustos de casă, natural, fără conservanți – Se face ușor, din ingrediente accesibile, la îndemână

Ingrediente necesare:

  • 100 g bacon ( sau slănină )
  • 300 g carne slabă porc ( pulpă )
  • 300 g carne grasă porc ( ceafă )
  • 300 g carne de vită
  • 17 g sare
  • 1 lingură merișoare uscate
  • Boabe de piper
  • Boabe de ienibahar
  • 1/2 linguriță măghiran uscat

Mod de preparare:

Tăiem baconul, pulpa de porc și carnea de vită în cubulețe medii.
Împărțim cantitatea de ceafă în două, o parte o tăiem în cubulețe, cealaltă o trecem prin mașina de tocat carne, de câteva ori, până obținem o pastă.
Pregătim un bol adânc și punem carnea tocată, carnea de vită, baconul, pulpa și ceafa de porc în el.

Pisăm boabele de ienibahar și de piper într-un mojar, apoi adăugăm peste carne. Punem și sarea.

Amestecăm foarte bine ingredientele, frământând cu mâna, până carnea tocată acoperă fiecare bucățică de carne.

Acoperim cu folie alimentară și băgăm bolul la frigider 2-3 ore.

Cu ajutorul foliei, modelăm salamul: punem 1/3 din cantitatea de carne pe marginea lungă de folie, presăm bine și înfășurăm cât mai compact carnea.
Înțepăm de câteva ori cu o scobitoare să iasă bulele de aer.

Rulăm salamul pe masă, îndoim capetele foliei sub salam și o mai înfășurăm cu încă un strat de folie.
Rulăm încă o dată salamul pe masă, salamul devenind din ce în ce mai compact.

Repetăm procesul cu încă două straturi de folie alimentară.
Procedăm la fel cu carnea rămasă, obținând, la final, 2 salamuri puțin mai mici și unul mai mare.

Într-o cratiță încăpătoare, punem apă cât să acopere de tot salamurile.
Când apa începe să fiarbă, punem salamurile, acoperim cratiță cu un capac și fierbem la foc mic timp de 2,5-3 ore.

Apa trebuie să aibă o temperatură constantă de aproximativ 80 de grade Celsius, nu trebuie să fiarbă.
După ce sunt gata, scoatem salamurile din apă și lăsăm să se răcească complet, apoi le băgăm la frigider câteva ore.

Îndepărtăm foliile și tăiem salamul în felii subțiri.

Păstrăm salamul la frigider.
Termenul de valabilitate este de 3-5 zile, deoarece nu conține conservanți.

Să îl savurați cu poftă! Poftă mare!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Tort cu fructe și cremă fină de brânză – Un deliciu pe care îl fac iar de Sărbători

Tort cu fructe și cremă fină de brânză - Un deliciu pe care îl fac iar de Sărbători

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură de casă (cu aluat răzuit și iaurt) – Prăjitură foarte pufoasă și foarte delicioasă – Rețetă cu imagini
Fără categorie

Prăjitură de casă (cu aluat răzuit și iaurt) – Prăjitură foarte pufoasă și foarte delicioasă – Rețetă cu imagini

Murături asortate la borcan – Nici nu vă imaginați ce bine merg lângă fripturică… Un deliciu!
Fără categorie

Murături asortate la borcan – Nici nu vă imaginați ce bine merg lângă fripturică… Un deliciu!

Crochete de cartofi (după o rețetă americană) – Aveți nevoie de 4 cartofi, 60g amidon, sare și ulei – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas
Fără categorie

Crochete de cartofi (după o rețetă americană) – Aveți nevoie de 4 cartofi, 60g amidon, sare și ulei – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas

Cea mai fragedă carne de vită, la cuptor – Friptură de vită moale, fragedă și suculentă
Fără categorie

Cea mai fragedă carne de vită, la cuptor – Friptură de vită moale, fragedă și suculentă

O rețetă ce merită salvată și încercată – Prăjitura Krantz, una din cele mai fine prăjituri
Fără categorie

O rețetă ce merită salvată și încercată – Prăjitura Krantz, una din cele mai fine prăjituri

Rețetă perfectă pentru sezonul rece – Ghiveci de ardei, roșii și ceapă
Aperitive

Rețetă perfectă pentru sezonul rece – Ghiveci de ardei, roșii și ceapă

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate