Ingrediente necesare pentru aluatul cu ciocolată:
- 135 g făină
- 200 g unt
- 3 ouă
- 200 g ciocolată neagră
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr
Ingrediente necesare pentru amestecul de brânză:
- 500 g brânză
- 50 g unt moale
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru topping:
- 1 mână vișine amestecate cu 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare:
Începem prin a seta cuptorul la 160 de grade Celsius, după care tapetăm o tavă de 21*28 cm cu hârtie de copt. Pentru aluatul cu ciocolată, punem cubulețele de unt la baie de aburi, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Luăm vasul de pe foc.
Separat, mixăm ouăle împreună cu zahărul, după care adăugăm și amestecul de unt și ciocolată. Încorporăm făina amestecată cu sarea și cu praful de copt. Transferăm aluatul astfel obținut în tava pregătită.
Pentru amestecul de brânză, într-un bol amestecăm untul la temperatura camerei cu brânza, adăugăm și zahărul tos și cel vanilat și oul.
Separat, dizolvăm praful de budincă în apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Punem la fiert până se îngroașă, amestecând continuu.
Lingură cu lingură, încorporăm budinca în compoziția de brânză. Întindem amestecul uniform peste cel din tavă, după care punem și vișinele amestecate cu zahărul pudră.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura timp de 40-45 minute, aproximativ.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!