Katlama – Prăjitură turcească cu mac, un deliciu gata în numai 20 min – Pentru a pregăti Katlama acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 400 g unt
- 300 g zahăr
- 700 g făină
- 500 g mac
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, turnăm semințele de mac într-o tigaie încinsă fără ulei. Coacem timp de 5-10 minute, pe urmă le turnăm într-un bol. Adăugăm zahărul și amestecăm bine.
2. Adăugăm untul topit și laptele. Amestecăm cu ajutorul unui mixer, pănă la omogenizare.
3. Treptat, adăugăm făina și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Întindem aluatul obținut, într-o foaie subțire. Tapetăm aluatul cu unt topit și uniform, adăugăm semințe de mac. Pliem aluatul și îl întindem iar. Procedăm la fel de 3 ori.
5. Așezăm aluatul într-o tavă de copt.
Setăm temperatura cuptorului la 200 de grade și coacem timp de 30 de minute.
Să o savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post