Ingrediente necesare:

200 g fasole
3 linguri pastă de roșii
2 linguri ulei
1 legătură medie verdeață ( busuioc, coriandru, mărar, pătrunjel )
2 căței usturoi
Apă fiartă și rece
Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Cu o noapte înainte de a ne apuca de pregătit mâncărica, înmuiem fasolea în apă.

Spălăm și limpezim bine o sticlă, punem fasolea în ea, punem și verdeața tocată mărunt, condimentele, pasta de roșii amestecată cu un pic de apă și uleiul.

Turnăm și apă cât să acopere de tot fasolea.

Ca și dop, folosim o bucată de tifon:

Preîncălzim cuptorul la 130 de grade Celsius, așezăm sticla pe grătarul inferior și gătim timp de 2-3 ore, depinde de ce soi de fasole am folosit.

Să o savurați cu poftă! Poftă mare!