Rețetă simplă și foarte gustoasă – Ciorbă cu ciolan afumat, dreasă cu smântână – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 1 kg ciolan afumat cu os
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 4 gălbenușuri
- 250 ml smântână
- pătrunjel
- oțet
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălăm carnea, pe urmă o punem la fiert într-un vas cu 4 litri de apă.
2. Fierbem ciolanul până când carnea este gata și se desprinde ușor de pe os.
3. Dacă se formează spumă la suprafață, o îndepărtăm.
4. După ce carnea a fiert, o scoatem din apă și o lăsăm la răcit. Adăugăm în supă, legumele tăiate cubulețe. Fierbem până când sunt bine pătrunse, pe urmă adăugăm carnea dezosată, tăiată bucățele.
5. Condimentăm cu sare, piper și oțet.
6. După 5 minute, oprim focul. Separat, batem gălbenușurile cu smântână și sare. Treptat, adăugăm câte un polonic de supă în gălbenușurile bătute. Amestecăm energic până când compoziția obținută este fierbinte, pe urmă o turnăm în ciorbă.
7. La final, adăugăm pătrunjelul tăiat mărunt.
Poftă bună!