Rețetă simplă și delicioasă de cremă de zahăr ars – Se prepară din 1 litru de lapte, 8 ouă, 300g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 1 L lapte la temperatura camerei
- 8 ouă
- 300 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Esență de rom după gust
Mod de preparare:
Caramelizăm 100 g de zahăr într-o cratiță. Imediat ce zahărul se topește, rotim cratița astfel încât caramelul să curgă aproape de margine. Lăsăm să se răcească și să se întărească.
Între timp, mixăm ouăle împreună cu 200 g de zahăr și zahărul vanilat, până acestea se dizolvă complet. Adăugăm treptat și laptele și esența de rom, mixând continuu până la omogenizare.
Pentru o textură interesantă și un gust aparte, se poate adăuga și coajă de portocale sau stafide. Turnăm în cratiță peste caramel. Punem cratița pe o tavă cu apă. Crema de zahăr ars se prepară pe baie de aburi pentru a asigura un transfer încet de căldură.
Lăsăm la cuptor pentru aproximativ o oră sau până crema capătă consistență și, dacă agităm ușor cratiță, tremură ca piftia.
Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei după care o dăm la frigider. O servim rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!