Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă – Aveți nevoie de 5 ouă, 200g zahăr, 200g chefir, 550g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 150 ml ulei
  • 200 g chefir, la temperatura camerei
  • 550 g făină, aproximativ
  • 18 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr

Pentru acest desert am folosit o tavă rotundă, de 24 cm

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixăm ouăle împreună cu zahărul până zahărul se dizolvă complet. Încorporăm uleiul după care încorporăm și chefirul. Treptat încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. amestecăm foarte bine și ne asigurăm că nu rămân cocoloașe. Vom obține un aluat semilichid.

Transferăm aluatul astfel obținut în tava tapetată cu hârtie de copt. uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.

După coacere, o lăsăm să se răcească după care trecem cu un cuțit subțire de-a lungul marginilor, o separăm de tavă și o scoatem pe un platou.

Pentru sirop, punem apa și zahărul într-o cratiță. Amestecăm și fierbem timp de 10 minute pe foc mediu după care lăsăm siropul să se răcească. O turnăm pe suprafața prăjiturii și ungem și marginile ei cu o pensulă. Decorăm cu fulgi de cocos sau cu nucă mărunțită.

Savurați cu poftă! Poftă bună!