Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu mere, dulce-acrișoară, cu gust intens de mere – Prăjitură de casă cu puțin aluat și multă umplutură

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 90 g făină
  • 3 ouă
  • 65 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • Jumătate linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1,5 kg mere mici, dulci-acrișoare
  • 140 g zahăr
  • 50 g unt

Pentru această rețetă am folosit o tavă rotundă de 24 cm, cu pereți detașabili

Mod de preparare:

Pentru umplutură, curățăm merele de cotoare și de semințe și le tăiem în sferturi. Nu le curățăm de coajă: datorită conținutului de pectină, coaja va oferi umpluturii o textură de marmeladă.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și răspândim bucățelele de unt în ea. Presărăm untul cu un pic de zahăr, așezăm sferturile de mere în tavă și presărăm fiecare strat cu zahăr.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până merele se înmoaie. Dacă se rumenesc prea repede, acoperim tava cu folie de aluminiu. Scoatem tava din cuptor și presăm merele ușor, cu o furculiță.

Pentru aluat, mixăm ouăle împreună cu un praf de sare, cu zahărul tos și cel vanilat, la viteză mare timp de 5-10 minute sau până obținem o compoziție albicioasă, voluminoasă și pufoasă. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm cu spatula, realizând mișcări circulare de jos în sus.

Turnăm aluatul pe merele din tavă, uniformizăm și dăm tava înapoi la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.

După ce prăjitura se răcește complet, o răsturnăm pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt.

Savurați cu poftă! Poftă bună!