Castraveți gustoși și crocanți, la borcan, pentru iarnă – Rețetă simplă de castraveți murați
Ingrediente necesare:
- Castraveți
- Usturoi
- Flori de mărar
- Frunze de hrean
- Sare gemă
- Apă curată (nu de sub robinet)
Mod de preparare:
Spălăm foarte bine niște borcane de 3 L. Spălăm și castraveții, îi înmuiem în apă rece timp de 2 ore după care tăiem capetele din ambele părți (ca să fie mai crocanți).
La baza fiecărui borcan punem flori de mărar și frunze de hrean. Așezăm și castraveții în straturi, cât mai compact. Între straturi punem câte 6 – 8 căței de usturoi.
Adăugăm câte 2 linguri cu vârf de sare în fiecare borcan după care le umplem cu apă, le acoperim cu capace de plastic. A doua zi transferăm borcanele în pivniță. Din 18 kg de castraveți am obținut aproximativ 9 borcane de 3 L.
Notă:
Dacă locuiți la apartament, urmați pașii de mai sus, după care puneți borcanele în farfurii (saramura ar putea curge) și lăsați-le pentru 3 zile. După 3 zile, scurgeți saramura într-o cratiță și aduceți-o la punctul de fierbere. Turnați saramura fierbinte înapoi în borcane.
Repetați această procedură de încă de 2 ori, iar a 3-a oară mai adăugați apă pentru a completa apa evaporată. Dați saramura în clocot, turnați-o în borcane și închideți etanș borcanele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!