Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă (cu fructe) – Rețetă rapidă, fără coacere – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 600g cremă de brânză, 300g iaurt și…

Ingrediente necesare:

  • 200 g biscuiți
  • 100 g unt
  • 600 g cremă de brânză (Philadelphia, de exemplu)
  • 300 g iaurt 3,5%
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 9 g gelatină și 6 linguri apă rece
  • Fructe proaspete

Mod de preparare:

Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și răcit. Transferăm amestecul într-o tavă de 24 cm tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider pentru 30 de minute.

Punem gelatina și apa într-un bol mic. amestecăm bine și lăsăm gelatina să se umfle timp de 5 minute. Ulterior, o încălzim fie la cuptorul cu microunde fie pe baie de aburi, până devine lichidă. Avem grijă să nu o fierbem.

Punem crema de brânză într-un bol, împreună cu iaurtul și zahărul pudră. Adăugăm zeama de lămâie și mixăm până la omogenizare. Adăugăm gelatina caldă și mixăm bine.

Turnăm compoziția peste blatul din tavă și uniformizăm frumos. Dăm tava la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore.

A doua zi îndepărtăm marginile tăvii și hârtia de copt, decorăm cu bucățele de fructe și putem servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!