Salata de vinete cu rosii si ardei gras este delicioasa. Ma bucur de gustul ei minunat in fiecare iarna. Chiar si sotul meu este innebunit dupa aceasta salata gustoasa. O poti incerca si tu. Reteta o gasesti in randurile de mai jos.
Ingrediente:
- 2 kg vinete, 2 kg rosii
- 1 kg ceapa, 1 kg ardei gras
- 2-3 mere acre, 1-2 ardei iuti
- 2 linguri zahar, 2 linguri sare
- 1 legatura patrunjel, 1 lingura ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Cu ingredientele date ar trebui sa umplem 9 borcane de 550 ml.
Decojim ceapa, o taiem cubulete si o prajim in ulei. Adaugam apoi rosiile taiate cubulete si le gatim timp de 10 minute.
Cat timp ceapa si rosiile sunt pe foc, pregatim restul legumelor. Spalam vinetele si le taiem in cubulete. Ardeii grasi si iuti ii curatam de samburi si ii taiem la fel, in cubulete. La fel procedam si cu merele acre.
Adaugam in vasul cu rosii si ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute, merele si vinetele. Fierbem totul timp de 15 minute, amestecand ocazional.
Adaugam apoi sare si zahar. Gustam pentru a ne asigura ca am pus sare si zahar suficient. Este recomandat sa nu adaugam toata cantitatea odata.
Adaugam apoi patrunjelul tocat si reducem focul la minimum. Lasam legumele sa fiarba inca 25-30 de minute. Acoperim vasul cu un capac.
Dupa jumatate de ora, punem jumatate din salata in borcane. Acoperim borcanele cu capace.
Salata ramasa o amestecam cu un mixer vertical, astfel incat sa obtinem o pasta.
O mai fierbem cateva minute, apoi o transferam in borcane. Infiletam bine capacele.
Astfel, obtinem salata si pasta de legume. Invelim borcanele cu o patura sau un prosop si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Pofta buna si spor la gatit!