Iti recomand sa incerci aceasta reteta daca vrei sa te bucuri la iarna de o salata de legume delicioasa. Legumele marinate in otet au un gust bun chiar si dupa cateva luni. Eu folosesc aceeasi reteta de ani de zile si imi iese de fiecare data.

Ingrediente pentru 9 borcane de 450 ml:

  • 2 kg castraveti, 1 ardei galben mare
  • 3 ardei rosii mari, 3 cepe
  • 100 gr sare, 1 litru apa

Ingrediente pentru marinada:

  • 700 ml apa
  • 400 gr zahar
  • 200 ml otet 10%

Mod de preparare:

Clateste castravetii in 2-3 ape reci. Taie-i apoi in feliute subtiri. Spala ardeiul galben si ardeii rosii, scoate-le samburii, apoi taie-i in fasii scurte si subtiri. Curata ceapa si tai-o solzisori.

Pune intr-un bol toate legumele pregatite. Toarna apa si sare peste ele. Lasa legumele sa stea in aceasta saramura aproximativ 3 ore. Amesteca din cand in cand.

Dupa 3 ore, scurge legumele si pune-le in 9 borcane de 450 ml. Acum poti pregati marinada.

Pune intr-o oala, la fiert 700 ml apa, 200 ml otet si 400 gr zahar. Lasa marinada sa dea in clocot, apoi opreste focul. Lasa marinada deoparte pentru aproximativ 10 minute, pentru a avea timp sa se raceasca putin.

Toarna apoi marinada in borcane.

Infileteaza capacele si sterilizeaza borcanele. Pune borcanele intr-o oala, pe fundul careia ai pus o carpa. Toarna apa in oala. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasa oala 5-7 minute pe foc.

Scoate apoi borcanele din oala si lasa-le sa se raceasca. Abia dupa ce se racesc complet, le poti depozita in camara. Salata de legume marinate in otet este foarte gustoasa. Incearc-o si tu!

Pofta buna si spor la gatit!