Prăjitură cu cacao, brânză dulce și căpșuni – Se prepară din 3 ouă, 250g cremă de brânză , 100g făină și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 1 lingură apă
  • 80 g zahăr
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 lingură ulei
  • 100 g făină
  • Jumătate linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 250 g cremă de brânză
  • 120 g zahăr
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 300 ml lapte

Alte ingrediente necesare:

  • 1 kg căpșuni
  • 1 plic tort-gelee roșu

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm apa, uleiul și la final făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 20-25 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Pentru cremă, dizolvăm zahărul în lapte. Adăugăm praful de budincă și amestecăm bine. Punem pe foc și fierbem până budinca se îngroașă după care o lăsăm să se răcească.

Mixăm brânza după care încorporăm budinca, lingură cu lingură, mixând până la omogenizare. Transferăm crema peste blat.

Pregătim jeleul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Peste crema punem fructele și turnăm jeleul deasupra. Dăm prăjitura la rece pentru minim 2-3 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!