Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana iaurt
- 9 linguri de ulei vegetal
- 2 cani faina
- 1 praf de copt
Pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 3 linguri de ulei vegetal
- 3 linguri de gris
- 1 cana de zahar (sau dupa gust)
- 1 lingurita scortisoara
Cum se prepară?
- Se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit bine.
- Se adauga uleiul si iaurtul, si apoi – faina si praful de copt.
- Se imparte amestecul in 2 parti egale.
- O parte se pune intr-o tava unsa cu dimensiunea de 25×35 cm si se pune intr-un cuptor preincalzit la 190 de grade si se coace aproximativ 10 minute.
- In acest timp, se calesc merele rase cu zaharul, apoi se adauga grisul si scortisoara.
- Indepartati tava de la cuptor, se aseaza uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt, apoi se pune a doua parte a amestecului de aluat.
- Coaceti pana cand prajitura se coace frumos si capata o culoare maronie.
- Presarati apoi prajitura cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca, se taie in cuburi si se serveste.
Să o savurați cu plăcere alături de familie și prieteni 🙂
Poftă bună!