Rețetă pas cu pas, cu imagini – Rețetă simplă și gustoasă, din doar 3 ingrediente – Brânză de casă
Ingrediente necesare:
- 250 ml apă
- 4,5 litru de lapte proaspăt
- 1 lingură sare
- 3 linguri oțet
Mod de preparare:
Turnăm apa într-o oală și adăugăm și laptele. Aducem amestecul la punctul de fierbere după care adăugăm 1 lingură de sare.
Adăugăm și oțetul, amestecăm și luăm de pe foc.
Scoatem brânza într-o strecurătoare cât mai măruntă (folosim și tifon dacă este necesar) și turnăm treptat și lichidul din oală.
Amestecăm și scurgem bine lichidul. Aplatizăm brânza cu o lingură, acoperim cu o farfurie și punem la frigider peste noapte.
A doua zi răsturnăm brânza pe o farfurie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!