Prăjitură de casă la tavă (cu biscuiți, cremă delicioasă și glazură aromată) – Rețetă fără coacere, cu imagini, explicată pas cu pas – Aveți nevoie de 400g biscuiți de ciocolată, 2 linguri făină, 150g zahăr, 400g ciocoaltă și…

Ingrediente necesare:

  • 400 g biscuiți de ciocolată
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță unt
  • 200 g ciocolată

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 150 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 100 g ciocolată albă

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță unt
  • 200 g ciocolată

Alte ingrediente necesare:

  • 50-100 g ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare:

Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugăm zahărul vanilat, zahărul tos, amidonul, făina și amestecăm foarte bine cu un tel, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Punem cratița pe foc și din momentul în care dă în clocot, fierbem crema timp de 2-3 minute, amestecând continuu. După ce se îngroașă, luăm crema de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată albă și amestecăm până la omogenizare.

Scufundăm biscuiții în lapte, timp de 2-3 secunde după care îi punem într-o tavă (cu pereții detașabili), formând un strat continuu. Ungem statul de biscuiți cu un strat de cremă fierbinte.

Continuăm să alternăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi unul de biscuiți.

Pentru glazură, punem laptele într-o cratiță. Adăugăm bucățelele de ciocolată și untul și încălzim totul pe foc mic, amestecând continuu până la omogenizare.

După ce glazura se răcește până la temperatura camerei, o turnăm peste stratul superior de biscuiți și o uniformizăm. Dăm prăjitura la frigider pentru 1 oră.

Ulterior, îndepărtăm pereții detașabili ai tăvii și porționăm prăjitura. După gust, putem decora cu ciocolată albă topită.

Savurați cu poftă! Poftă bună!