Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pârjoluțe fragede și aromate, gustoase și suculente – Cele mai bune pârjoluțe de casă pe care le-am făcut la cuptor

Ingrediente necesare:

  • 800 g carne tocată (am folosit piept de pui și carne de porc în proporții egale)
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mică mărar
  • 1 ou
  • 100 g smântână fermentată
  • 1 lingură smântână fermentată
  • Sare și piper după gust
  • Jumătate linguriță ierburi italiene
  • 80-100 g cașcaval
  • 30-50 g unt

Mod de preparare:

Punem în vasul blenderului: mărarul, ardeiul tăiat în 4-5 bucăți, jumătățile de ceapă și mărunțim până obținem bucăți mici (nu pastă!).

Punem carnea tocată într-un bol mare. Adăugăm legumele și mărarul, oul, 1 lingură de smântână, ierburile italiene, sare, piper și frământăm bine compoziția.

Tăiem untul rece (ținut la congelator) în fâșii și dăm cașcavalul prin răzătoarea mică.

Pe o bucată de folie alimentată întindem aproximativ 2 linguri de compoziția de carne, oferindu-i o formă de turtă subțire și dreptunghiulară. Punem o fâșie de unt în apropierea unei margini. Peste unt punem cașcaval ras după care rulăm cu ajutorul foliei, începând de la marginea lângă care am pus umplutura. Lipim bine capetele și „cusătura” ruloului.

Așezăm pârjoalele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Le ungem cu smântână și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-45 minute.

După coacere, le transferăm pe un platou și presărăm verdeață mărunțită peste ele. Le servim cu garnitura preferată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!