Prăjitură de casă, fină și aromată – Rețetă simplă și rapidă – Prăjitura „Lapte de pasăre” fără coacere
Ingrediente necesare:
- 60 buc. biscuiți cu unt
- 4 gălbenușuri
- 400 ml lapte
- 40 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 400 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 125 g ciocolată
- 20 g unt
- 100 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Punem într-un vas făina, zahărul pudră, gălbenușurile și vanilia. Treptat turnăm și un pic de lapte, amestecând continuu cu un tel. După omogenizare, încorporăm și laptele rămas și amestecăm bine, să nu rămână cocoloașe.
Punem vasul pe foc și fierbem, amestecând continuu cu telul, până compoziția se îngroașă. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet.
Mixăm spumă tare frișca lichidă după care o încorporăm în crema rece.
Aranjăm 20 de biscuiți pe un platou. Întindem jumătate de cremă peste care mai punem un strat de biscuiți. Peste biscuiți întindem crema rămasă și acoperim cu încă un strat de biscuiți.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, punem untul și frișca lichidă într-un vas. Încălzim până ajunge la punctul de fierbere, luăm de pe foc, adăugăm bucățelele mici de ciocolată și amestecăm bine, până la omogenizare.
Turnăm glazura peste stratul superior de biscuiți, uniformizăm și dăm prăjitura înapoi la frigider pentru încă câteva ore, ca glazura să se întărească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!