Gustărica perfectă – Melcișori Pizza – Se prepară din 800g făină, 3 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 800 g făină
  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 3 linguri zahăr tos
  • 2 lingurițe sare
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 3 linguri maioneză

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 250 g salam
  • 200 g cașcaval
  • 1 conservă mică porumb
  • Condimente după gust
  • Ketchup

Alte ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • Semințe de susan

Mod de preparare:

Turnăm laptele într-un bol mare. Adăugăm drojdia, un sfert din cantitatea de făină. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm.

Lăsăm deoparte timp de 15-20 minute.

Într-un alt bol, amestecăm ouăle cu maioneza și cu untul topit. Turnăm amestecul în bolul mare și frământăm, încorporând treptat și făina rămasă.

Acoperim bolul cu un prosop, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit. Întindem aluatul, ungem cu ketchup, presărăm condimentele. Punem bucățelele de salam, porumbul și cașcavalul ras. Rulăm, ungem cu ou bătut și presărăm semințele. Tăiem în rondele pe care le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm deoparte pentru câteva minute.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!