Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Rețetă din Spania – Gogoși de casă (Churros) cu sos de ciocolată – Rețetă de 10

Ingrediente necesare:

  • 160 g făină
  • 80 g unt
  • 250 ml apă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 3 ouă

Alte ingrediente necesare:

  • 2 lingurițe scorțișoară și 80 g zahăr tos

Ingrediente necesare pentru sosul de ciocolată:

  • 180 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă 30%

Mod de preparare:

Punem untul într-un vas. Adăugăm zahărul vanilat și cel tos, un praf de sare, apa și punem pe foc. După ce untul se topește, amestecăm compoziția până la omogenizare. Adăugăm făina și amestecăm până aluatul se adună într-o bilă, la foc mic.

Luăm vasul de pe foc și transferăm aluatul într-un bol. Cu un tel, încorporăm ouăle, pe rând, amestecând până la omogenizare după fiecare ou.

Transferăm aluatul astfel obținut într-un poș cu dui de stea. Punem aluatul în uleiul încins și tăiem cu un cuțit. Prăjim gogoșile până se rumenesc frumos pe ambele părți.

După coacere, le dăm prin amestecul de zahăr tos și scorțișoară.

Pentru sosul de ciocolată, turnăm frișca lichidă fierbinte peste bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.

Servim gogoșile cu sosul de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!