Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură la tavă, fragedă și aromată (cu umplutură de mere) – Se prepară din 500g făină, 250g unt, 3 linguri smântână, 900g mere și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g unt
- 120 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 2-3 linguri smântână 20%
- Coajă rasă de lămâie
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 800-900 g mere rase
- 150 g zahăr aproximativ, depinde de gustul merelor
- Scorțișoară
- Biscuiți măcinați – opțional
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru umplutură, amestecăm merele rase cu zahărul, scorțișoara, zahărul vanilat și opțional, putem adăuga și un pic de biscuiți măcinați. Omogenizăm.
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, ouăle, untul moale, coaja de lămâie, praful de copt, zahărul vanilat și un praf de sare. Începem să amestecăm aluatul, cu robotul de bucătărie, adăugând treptat și smântâna, cât să obținem un aluat omogen și moale.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Formăm o bilă din aluat și împărțim în două părți egale. Luăm prima bucată de aluat și îl întindem la mărimea tăvii.
Întindem umplutura de mere peste foaia din tavă, uniformizăm și acoperim cu a doua foaie întinsă. Ungem foaia cu un ou bătut și trecem cu o furculiță deasupra stratului de ou (pentru decor). Înțepăm prăjitura cu furculița, până jos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-30 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!