Pufoase, moi și extrem de gustoase – Minciunele pe bază de chefir

Pufoase, moi și extrem de gustoase – Minciunele pe bază de chefir – Pentru a pregăti minciunelele după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 2-3 pahare de chefir
  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 600 g făină
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm toate ingredientele pentru aluat. Dacă este prea lipicios, puteți să mai adăugați făină. În final trebuie să obținem un aluat moale, fin și omogen.

2. Acoperim aluatul cu un prosop și îl lăsăm la crescut, într-un loc cald, timp de 20 de minute.

3. Întindem aluatul crecut, într-o foaie subțire, pe care o tăiem în pătrățele mici.

4. Pe fiecare bucățică de aluat, facem o tăietură. Întoarcem aluatul astfel încât să rezulte o fundiță.

5. Prăjim minciunelele într-o tigaie încinsă cu ulei. După ce s-au rumenit bine, le scoatem pe un prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Turte dulci de casă în 20-25 minute – Datorită aluatului cu chefir, sunt moi și aromate

Ingrediente:

  • 350 ml de chefir
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 1 albuș
  • 1 lingură de miere
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg făină

Pentru glazură:

  • 1 albuș
  • 3 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile cu un albuș (cel de al 2-lea albuș îl păstrăm pentru glazură), mierea și zahărul. Se toarnă acest amestec în chefir împreună cu uleiul vegetal. Bateți ușor din nou. Adăugați treptat făina amestecată cu bicarbonat de sodiu (nu este nevoie de oțet, chefirul va stinge bicarbonatul) și frământați un aluat moale.

Întindeți aluatul într-un strat de 1 cm grosime, tăiați cerculețe din el cu o formă sau cu un pahar mic și puneți-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coaceți 25 de minute la o temperatură de 180-190 de grade.

În timp ce turtele se coc, pregătiți glazura pentru ele: cu un tel bateți un albuș cu 3 linguri de zahăr până când zahărul este complet dizolvat. Nu este nevoie să bateți până obțineți o spumă tare. Dacă albușul a devenit alb și zahărul este dizolvat, este suficient.

După 20-25 de minute, scoateți din cuptor turtele dulci, tapetați-le cu albușul bătut (este foarte comod să folosiți o perie de silicon în acest scop), puteți tapeta în două straturi, cum am făcut eu, și puneți-le înapoi în cuptor pentru încă 10 minute. Apoi scoateți turtele dulci din cuptor și puneți-le pe o farfurie.

Poftă bună!