• Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 60 minute
  • Cantitate: Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare:

Folosim o tavă de 20*30 cm

Cana cu care am măsurat ingredientele este de 250 ml

Pentru blat:

  • 1 ou
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană lapte
  • 1 cană nuci măcinate
  • 1 cană făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • jumătate de cană de ulei

Pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt
  • 2 plicuri praf de budincă cu gust de vanilie (sau cremă de casă)

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Batem spumă oul și zahărul, apoi adăugăm treptat uleiul și laptele.
Amestecăm nucile, praful de copt și făina, apoi turnăm treptat peste compoziția cu ou.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 30 minute.

Pregătim crema: fierbem praful de budincă cu zahăr și lapte, până se îngroșă; când s-a răcit, batem spumă împreună cu untul și întindem peste blatul rece…
Topim ciocolata cu uleiul, apoi turnăm peste prăjitură. Decorăm cu fulgi de ciocolată, nucă sau cum vă place…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!