Rețetă ușoară și aromată, cu adevărat delicată – Prăjitură la tavă, cu foi fragede și umplutură de mac – Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas
Ingrediente necesare pentru foi (folosim o tavă de 27*38 cm):
- 300 g făină
- 6 g praf de copt
- 150 g zahăr pudră
- 150 g unt
- 2 gălbenușuri
- 2-3 linguri smântână, după necesitate
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 100 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 200 g mac măcinat
- 140 g făină
- 6 g praf de copt
- 2 albușuri
- 200 ml lapte
- Gem de vișine sau alt gem acrișor (noi am folosit gem de mure)
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 50 g pudră de cacao
- 10 linguri lapte
- 150 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi, cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, zahărul pudră, bucățelele de unt și amestecăm până obținem o compoziție nisipoasă. Încorporăm și gălbenușurile și, dacă este necesar, adăugăm și un pic de smântână și frământăm un aluat omogen.
Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale și formăm două bile. Întindem prima bila, pe o bucată de hârtie de copt și transferăm în tavă, cu tot cu hârtia de copt. Uniformizăm și ungem cu un strat generos de gem.
Pentru umplutură, punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm. Încorporăm făina, praful de copt, macul și la final încorporăm și laptele. Amestecăm până la omogenizare.
Mixăm albușurile spumă tare și încorporăm spuma în compoziția de mac, amestecând ușor cu o spatulă. Întindem umplutura astfel obținută peste foaia unsă cu gem.
Întindem aluatul rămas, tot pe o bucată de hârtie de copt. Transferăm foaia peste umplutura din tavă. Înțepăm prăjitura cu o furculiță după care o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Pentru glazură, punem toate ingredientele necesare într-un vas. Punem vasul pe foc și amestecăm până la omogenizare. Întindem glazura peste prăjitura răcită.
După ce glazura se întărește, putem porționa și servi prăjitura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!