kiloRețete
miercuri, mai 31, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură la tavă, cu foi fragede și umplutură de mac – Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas

Prăjitură la tavă, cu foi fragede și umplutură de mac – Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas

Rețetă ușoară și aromată, cu adevărat delicată – Prăjitură la tavă, cu foi fragede și umplutură de mac – Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas

Ingrediente necesare pentru foi (folosim o tavă de 27*38 cm):

  • 300 g făină
  • 6 g praf de copt
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 2-3 linguri smântână, după necesitate

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 100 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g mac măcinat
  • 140 g făină
  • 6 g praf de copt
  • 2 albușuri
  • 200 ml lapte
  • Gem de vișine sau alt gem acrișor (noi am folosit gem de mure)

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g pudră de cacao
  • 10 linguri lapte
  • 150 g unt

Mod de preparare:

Pentru foi, cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, zahărul pudră, bucățelele de unt și amestecăm până obținem o compoziție nisipoasă. Încorporăm și gălbenușurile și, dacă este necesar, adăugăm și un pic de smântână și frământăm un aluat omogen.

Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale și formăm două bile. Întindem prima bila, pe o bucată de hârtie de copt și transferăm în tavă, cu tot cu hârtia de copt. Uniformizăm și ungem cu un strat generos de gem.

Pentru umplutură, punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm. Încorporăm făina, praful de copt, macul și la final încorporăm și laptele. Amestecăm până la omogenizare.

Mixăm albușurile spumă tare și încorporăm spuma în compoziția de mac, amestecând ușor cu o spatulă. Întindem umplutura astfel obținută peste foaia unsă cu gem.

Întindem aluatul rămas, tot pe o bucată de hârtie de copt. Transferăm foaia peste umplutura din tavă. Înțepăm prăjitura cu o furculiță după care o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Pentru glazură, punem toate ingredientele necesare într-un vas. Punem vasul pe foc și amestecăm până la omogenizare. Întindem glazura peste prăjitura răcită.

După ce glazura se întărește, putem porționa și servi prăjitura.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă
Fără categorie

Rețetă de Post – Ciorbă de cartofi cu dovlecel și fasole verde – Gustoasă și savuroasă

Next Post
Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cremos și delicios – Rapid și ușor de pregătit

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas - Tort de casă cremos și delicios - Rapid și ușor de pregătit

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Turtă fără drojdie – Una dintre cele mai gustoase alternative pentru pâine din comerț
Aperitive

Turtă fără drojdie – Una dintre cele mai gustoase alternative pentru pâine din comerț

Plăcintă italiană cu mere – Rețetă italiană, foarte ușor de făcut și foarte delicioasă, foarte delicată
Rețete

Plăcintă italiană cu mere – Rețetă italiană, foarte ușor de făcut și foarte delicioasă, foarte delicată

Rețetă foarte ușoară și foarte gustoasă – Salată de roșii verzi, la borcan, pentru sezonul rece
Aperitive

Rețetă foarte ușoară și foarte gustoasă – Salată de roșii verzi, la borcan, pentru sezonul rece

Tocăniță rapidă de vinete – Se prepară din 250g ceapă, 500g vinete, 200g ardei roșu și…
Fără categorie

Tocăniță rapidă de vinete – Se prepară din 250g ceapă, 500g vinete, 200g ardei roșu și…

Rețeta clasică, tradițională – Cozonac cu nucă și rahat – Aveți nevoie de 2 kg făină, 1 litru de lapte, 600g zahăr și…
Fără categorie

Rețeta clasică, tradițională – Cozonac cu nucă și rahat – Aveți nevoie de 2 kg făină, 1 litru de lapte, 600g zahăr și…

Prăjitură rapidă și ușoară, cu cremă de vanilie și ciocolată – Este genul acela de păjitură… de care nu te mai saturi…
Fără categorie

Prăjitură rapidă și ușoară, cu cremă de vanilie și ciocolată – Este genul acela de păjitură… de care nu te mai saturi…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate