Ingrediente aluat:

  • 350 g făină
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 plic de zahăr vanilat
  • 1/3 linguriță sare

Ingrediente umplutură:

  • 500 g caise
  • 400 g smântână
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahăr
  • 40 g amidon

Mod de preparare:

1. Amestecăm făina cu praful de copt și untul moale. Mixăm bine cu ajutorul unei linguri.

2. Separat, spargem 2 ouă într-un bol. Adăugăm 50 de grame de zahăr, jumătate de plic de zahăr vanilat și sarea. Amestecăm bine cu un tel.

3. Turnăm compoziția de ouă în amestecul de făină. Frământăm aluatul.

4. Punem aluatul la frigider pentru o oră.

5. Acoperim o tavă (diametrul 24 cm) cu hârtie de copt. Așezăm aluatul și îl repartizăm uniform în tavă.

6. Așezăm în tavă, peste aluat, jumătăți de caise.

7. Amestecăm smântâna cu zahărul, ouăle, amidonul și zahărul vanilat. Mixăm bine cu ajutorul unui tel.

8. Turnăm compoziția peste caise. Coacem prăjitura timp de 30 de minute la temperatura de 180 de grade, și 20 de minute la temperatura de 160 de grade.

9. După ce prăjitura s-a răcit, se poate scoate din formă.

Să aveți poftă!