Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură pe bază de lapte bătut (cu mandarine) – Prăjitură de casă, moale și pufoasă, delicată și aromată
Ingrediente necesare pentru o tavă de 25*35 cm:
- 200 g unt moale
- 180 g zahăr
- Jumătate lingură zahăr vanilat
- 6 ouă
- 350 g făină
- 16 g praf de copt
- 200 ml lapte bătut
- 1 conservă mare mandarine
Mod de preparare:
Punem untul într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până se dizolvă complet. Adăugăm ouăle în două-trei tranșe, mixând continuu. Amestecând continuu cu un tel, încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Turnăm în bol laptele bătut și omogenizăm bine compoziția după care o turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Uniformizăm, punem mandarinele deasupra aluatului și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute.
După ce prăjitura se răcorește un pic, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!