Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă pufoasă și delicioasă, cu fișcă și căpșuni – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 125 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 70 ml ulei
- 140 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 80 ml Fanta
Ingrediente pentru decor:
- 400 g căpșuni
- 300 g smântână pentru frișcă
- 300 g smântână (sau cremă de brânză)
- 2 plicuri întăritor pentru frișcă
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 3 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Mixați zahărul, zahărul vanilinat și ouăle până devin spumoase. Adăugați uleiul, făina și praful de copt, iar la final, încorporați Fanta.
Ungeți o tavă cu unt și căptușiți-o cu hârtie de copt. Turnați aluatul în tavă și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute. După răcire, îndepărtați hârtia de copt și puneți blatul înapoi în tavă.
Bateți smântâna pentru frșcă cu zahărul vanilinat și întăritorul pentru până devine fermă, apoi încorporați smântâna. Spălați căpșunile, îndepărtați codițele, tăiați-le în bucăți și distribuiți-le peste blat (le puteți încorpora direct în frișcă, dacă doriți).
Întindeți în tavă și decorați cu zahăr brun, bucăți de căpșuni, după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!