Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă (fragedă, cremoasă și aromată) – Aveți nevoie de 1 ou, 125g făină, 300g căpșuni, 60g zahăr tos, 75 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 60 g zahăr tos
- 75 ml lapte
- 60 ml ulei
- 125 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 200-300 g căpșuni
- Frișcă lichidă sau smântână grasă
- 30 g zahăr pudră sau după gust
- Ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare:
Batem oul împreună cu zahărul tos după care încorporăm laptele și uleiul. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm bine. Transferăm aluatul într-o tavă de 20*20 cm tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Amestecăm frișca bătută spumă tare sau smântâna cu zahărul pudră. Răsturnăm prăjitura rece pe o farfurie și întindem crema deasupra. Decorăm cu feliuțe de căpșuni și ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!