Halva de casă – Rețetă gustoasă și sănătoasă, fără E-uri, fără conservanți

Halva de casă – Rețetă gustoasă și sănătoasă, fără E-uri, fără conservanți – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g semințe de floarea soarelui
  • 320 g făină
  • 25 g cacao
  • 200 g zahăr
  • 125 ml apă
  • 160 ml ulei

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim semințele de floarea soarelui, după ce au fost prăjite.

2. Într-o tigaie uscată, rumenim făină, pe foc mic.

3. Amestecăm cele doua ingrediente. Adăugăm apa, zahărul și punem compoziția la fiert, pe foc mic.

4. Adăugăm pudra de cacao, amestecăm și luăm vasul de pe foc. Turnăm compoziția într-o formă de copt. O lăsăm la frigider 5 ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat – Năsturași cu dulceață

Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat – Năsturași cu dulceață – Merg de minune cu o cană de ceai fierbinte sau cu o cafea bună…

Ingrediente pentru 5 porții

  • 130 g făină
  • 110 g unt aflat la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 50 g zahăr tos
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • puțină sare
  • 80 g amestec de nucă
  • migdale
  • 100 g dulceață de căpșuni/zmeură

Cum se prepară?

1. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare (4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm încă un minut…

3. Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.

4. Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.

5. Formăm bile cu diametrul de 3 cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.

6. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.

7. Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.

Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți. Savurați cu drag!

Poftă bună!