Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură franțuzească fină și delicată, din foietaj și cremă de migdale – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- aluat foietaj
- 1 ou (pentru uns)
- 150 g unt moale
- 150 g migdale măcinate
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- coajă rasă de la o portocală
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 60 ml apă
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Pe o suprafață înfăinată, întinde aluatul de foietaj și taie 2 cercuri de 23 cm. Păstrează în frigider în timp ce pregătești umplutura.
Pregătește umplutura: într-un bol mare, amestecă untul moale cu zahărul. Apoi, adaugă cele 3 ouă, unul câte unul, amestecând până la incorporare.
Adaugă migdalele măcinate și amestecă până se combină. Adaugă extractul de vanilie și coaja de portocală și amestecă până la omogenizare.
Transferă umplutura într-un poș de ornat.
Scoate aluatul din frigider și unge marginile cu ou. Pune umplutura pe aluat, lăsând aproximativ 2.5 cm de spațiu liber. Așază al doilea cerc de aluat deasupra și sigilează marginile.
Unge plăcinta cu ou bătut și lasă la frigider cel puțin 1 oră.
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Scoate plăcinta din frigider și unge din nou cu ou bătut. Folosind dosul cuțitului, decorează plăcinta după preferințe.
Coace timp de 35-40 de minute, până devine auriu.
Pregătește siropul(opțional): într-o cratiță mică pune zahărul și apa. Încălzește la foc mediu până când zahărul se dizolvă.
Scoate plăcinta din cuptor, unge cu sirop și lasă să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!