Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fină și delicată, foarte aromată – Prăjitură de casă (cu lămâie și zmeură)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 100 g unt
- Vanilie
- 1 praf de sare
- 40 g zahăr pudră
- 180 g făină
- 10 g amidon
- 50 g smântână (sau iaurt)
- Jumătate linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 ouă
- 80 g zmeură (sau alt fruct)
- 20 g făină
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 380 g lapte condensat
- 120 ml zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Punem untul moale într-un bol. Adăugăm smântâna, 1 praf de sare, vanilie, zahărul pudră și amestecăm bine.
Amestecăm făina cu praful de copt și amidonul după care cernem amestecul în compoziția cu unt, în 2 tranșe. Omogenizăm până obținem o consistență fină și moale, nelipicioasă.
Tapetăm o tavă de 23×23 cm cu hârtie de copt. Transferăm aluatul în tavă și formăm un blat uniform. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 15-20 de minute. Lăsăm să se răcească pentru 10-15 minute.
Pentru umplutură, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm laptele condensat, coajă de lămâie și omogenizăm cu telul. Încorporăm și făină după care încorporăm și zeama de lămâie.
Amestecăm fructele cu 1 lingură de făină.
Transferăm umplutură în tavă, peste aluat. Punem și bucățelele de fructe deasupra și dăm tava înapoi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru încă 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!