Timp de pregătire:
60 minute
Cantitate:
Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
Folosim o tavă de 20*30 cm
Pentru blat:
- 5 ouă medii
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g alune măcinate, prăjite
- 100 g pesmet
- 6 g praf de copt
- 300 ml lapte cu rom
- 200 g biscuiți cu cacao, rotunzi
- 3 linguri Nutella
Pentru cremă:
- 350 ml lapte
- 150 g zahăr
- 100 g făină
- 250 unt moale
- 1 ou
Pentru decor:
- 200 ml frișcă rece
- 2 lingurițe ciocolată
Mod de preparare:
Tapetăm tava cu hârtie de copt și încingem cuptorul la 190 grade Celsius.
Batem spumă oul, zahărul și zahărul vanilat. Amestecăm bine alunele cu praful de copt și cu pesmet, apoi amestecăm cu spuma de ou și zahăr. Turnăm aluatul în tavă, întindem uniform și băgăm la cuptor, în mijlocul cuptorului. Coacem aproximativ 25 minute.
Când e gata, așezăm blatul pe un grill și întindem peste el crema de alune.
Crema de alune:
Amestecăm bine făina, cu laptele și oul.
Caramelizăm zahărul, apoi turnăm peste el 10 ml apă. Amestecăm bine, până se topește complet zahărul… Incorporăm apoi și amestecul de făină și lapte. În final, adăugăm și untul și amestecăm până obținem o compoziție spumoasă…
Întindem jumătate din crema rece peste blat. Scufundăm biscuiții în laptele aromat cu rom și îi așezăm peste primul strat de cremă.
Întindem apoi al doilea strat de cremă, peste biscuiți.
Batem frișca și o întindem deasupra prăjiturii.
Decorăm cu ciocolată (sau cu ce vă place).
Ținem prăjitura la rece până la servire. Lăsăm prăjitura să stea cel puțin 12 ore. În acest timp, biscuiții se vor înmuia și prăjitura se va tăia mult mai ușor. Dacă doriți, puteți folosi și budincă / cremă de caramel…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post