Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Plăcintă răsturnată cu mere și caramel – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult, este delicioasă!
Ingrediente necesare:
- 1,5 pahare făină
- 1/3 pahar zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 2 ouă
- 1/3 pahar ulei
- 1/3 pahar lapte
- 1 linguriță vanilie
- 2 linguri unt
- 1 pahar caramel de casă (dulce de leche)
- 3 mere
- Înghețată de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
Înainte de toate, setăm cuptorul la 180 de grade. Cernem făina într-un bol mare, adăugăm praful de copt, zahărul, ouăle, uleiul, laptele, vanilia și omogenizăm.
Topim untul într-un vas mic, pe foc mediu. Adăugăm sosul de caramel și amestecăm până compoziția începe să fiarbă. Imediat ce dă în clocot, turnăm sosul într-o formă de copt.
Punem feliile de măr peste caramel, în formă de cerc. Turnăm aluatul deasupra merelor și uniformizăm frumos. Dăm la cuptor pentru 25 de minute.
După coacere, lăsăm plăcinta să se răcească după care o acoperim cu un platou și, cu o mișcare rapidă și hotărâtă, o răsturnăm pe platou. Ne asigurăm că plăcinta s-a desprins complet de forma de copt, după care putem îndepărta forma.
Servim plăcinta cu o porție de înghețată de vanilie.
Savurați cu poftă! Poftă bună