Prăjitura de casă “Aniko” – Prăjitură cu blat pufos, cremă de vanilie și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, fragedă și aromată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- 1 plic praf de copt
- 250 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 140 g zahăr
Ingrediente necesare pentru decor:
- 300 ml frișcă lichidă
- 250 g zahăr pudră
- Scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru blat, tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Amestecăm făina cu praful de copt. Separat, mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o consistență spumoasă. Încorporăm apa și uleiul, după care adăugăm și amestecul de făină. Omogenizăm bine.
Transferăm un pic mai mult decât jumătate din compoziție în tava pregătită. Amestecăm aluatul rămas cu pudra de cacao și transferăm aluatul în tavă, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Pentru cremă, fierbem budinca urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Turnăm budinca fierbinte peste aluatul din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 25-30 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească complet.
Mixăm frișca spumă tare, împreună cu zahărul pudră. Cu ajutorul hârtiei de copt, scoatem prăjitura din tavă și întindem pe ea frișca. Pudrăm cu scorțișoară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!