Ingrediente:
- 320 g făină
- 250 g margarină
- 7 linguri apă
- sare
- 1 lingură zahăr
- suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- 380 ml lapte condensat
- 250 g unt
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm margarina, sarea, sucul de lămâie, zahărul și amestecăm bine.
2. Adăugăm apa și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la frigider pentru 60 de minute.
3. Împărțim aluatul în 9 bucăți egale, pe care le întindem în foi subțiri. Le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 5-7 minute fiecare. O foaie o mărunțim pentru decor…
4. Pentru cremă, batem untul cu laptele condensat, folosind un mixer. Adăugăm miezul de nucă mărunțit și amestecăm bine.
5. Tapetăm foile cu crema pregătită anterior și formăm tortul. La final, decorăm cu firimituri de blat.
Poftă bună!
Discussion about this post