Rețetă în imagini – Prăjitură cu cremă de nucă și gem – Prăjitură fragedă și aromată, o adevărată delicatesă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 400 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 4 gălbenușuri
Ingrediente necesare pentru spuma de ou:
- 4 albușuri
- 150 g zahăr tos
- 200 g nucă măcinată
- Gem
+
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele pentru blat, până la omogenizare, frământând un aluat pe care-l dăm la frigider pentru 1 oră.
După 1 oră, întindem aluatul la mărimea tăvii. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină, transferăm aluatul în ea.
Ungem aluatul cu gemul ales și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Între timp, mixăm spumă albușurile, adăugăm treptat și zahărul. Mixăm până obținem o spumă fermă și lucioasă.
La final, încorporăm cu grijă și nuca măcinată.
Întindem spuma pe blatul fierbinte și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!