Ingrediente:
- 30 g gelatină
- 700 g brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 100 g struguri albi
- 50 g ciocolată neagră
- 200 ml lapte
- 250 m smântână
- 1 portocală
- 1 lingură fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm laptele cald. Adăugăm gelatina, amestecăm și lăsăm compoziția 60 de minute.
2. Amestecăm brânza de vaci cu zahărul și smântâna, cu ajutorul unui mixer.
3. Decojim portocala și o tăiem felii. Boabele de struguri le tăiem în 2 jumătăți.
4. Punem gelatina hidratată la încălzit, pe baie de aburi și amestecăm până când se dizolvă complet. Nu trebuie să fierbem amestecul!
5. Amestecăm brânza de vaci cu gelatina și fructele pregătite anterior. Turnăm compoziția într-o formă de copt de silicon și o punem la frigider pentru 4-5 ore.
6. După acest interval de timp, scoatem prăjitura din frigider și îndepărtăm forma de copt. Decorăm cu fulgi de nucă de cocos și ciocolată dată prin răzătoare.
Poftă mare!