Prăjitură moale și cremoasă, extrem de delicioasă – Prăjitură cu blat cu nucă și cremă de vanilie
Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 ou
- 1 cană zahăr tos
- 1 cană ulei
- 1 cană lapte
- 1 cană făină
- 1 cană nucă măcinată
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 4 linguri zahăr
- 125 g unt
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 150 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Treptat și alternativ încorporăm laptele și uleiul. La final încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și cu nuca.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20-25 minute.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, încălzim laptele. Adăugăm zahărul și praful de budincă și amestecăm foarte bine, să nu rămână cocoloașe.
Fierbem până budinca se îngroașă, după care o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă și încorporăm lingură cu lingură budinca rece. Mixăm până obținem o consistență cremoasă.
Întindem crema peste blat și decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!