Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cremoasă și delicioasă, cu vișine din compot – Prăjitură cu blat de cacao, cremă de brânză, pișcoturi și vișine
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 100 ml frișcă lichidă
- 500 ml iaurt natural
- 24 g zahăr vanilat
- 250 g cremă de brânză (Mascarpone)
- 100 g zahăr pudră
- 20 g gelatină express
Alte ingrediente necesare:
- 150 g pișcoturi
- 120 g biscuiți simpli
- 400 g vișine fără sâmburi
- 12 g tort gelee roșu
- 200 ml lichid (100 ml apă și 100 ml suc de vișine)
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul, timp de 2 minute. separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Adăugăm spuma peste gălbenușuri și amestecăm cu grijă. La final, cernem făina și pudra de cacao într-un bol și omogenizăm cu grijă.
Transferăm compoziția într-o tavă de 20*30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 12 minute aproximativ. După coacere, lăsăm blatul să se răcească pe un grătar.
Pentru cremă, mixăm frișca spumă tare. Separat, mixăm iaurtul cu mascarpone, zahărul pudră și cel vanilat. Mixând continuu, adăugăm și gelatina pudră. Omogenizăm, după care încorporăm și frișca bătută.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe blat și îl punem înapoi în tavă și întindem pe el un sfert din cremă. Peste cremă punem un strat de pișcoturi peste care întindem jumătate din crema rămasă. Punem un strat de biscuiți pe care îi acoperim cu crema rămasă. Peste cremă punem vișinele.
Punem într-un vas apa și sucul de vișine. Adăugăm 3 linguri de zahăr, gelatina și amestecăm bine. Punem vasul pe foc mediu și după ce compoziția ajunge la punctul de fierbere, fierbem timp de 1 minut. Turnăm gelatina caldă peste stratul de vișine.
Dăm prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!