Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pizza de casă cu blat pufos și sos de roșii aromat

Ingrediente necesare:

  • 150 g făină
  • 3 g sare
  • 6 g zahăr
  • 4 g drojdie instant
  • 100 ml apă caldă
  • 1 lingură ulei de măsline

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 3 roșii medii, cam 410 g
  • Un sfert ceapă tocată mărunt
  • 1 lingură usturoi pisat
  • 1 lingură oregano
  • 1 lingură busuioc proaspăt tocat mărunt (sau busuioc uscat)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri ketchup – opțional
  • Sare – opțional
  • 1 linguriță zahăr – opțional
  • Piper

Ingrediente necesare pentru topping:

  • 210 g mozzarella
  • Ceapă tocată mărunt
  • Ardei gras verde
  • Porumb dulce
  • Salam
  • Măsline negre

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol și facem 3 adâncituri mici unde punem sarea, zahărul și drojdia. Amestecăm în așa fel încât sarea să nu se atingă de drojdie, după care amestecăm totul. Adăugăm uleiul, apa caldă și amestecăm bine cu spatula după care frământăm până obținem un aluat lipicios. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm până devine nelipicios, neted și moale.

Transferăm aluatul într-un bol uns cu un pic de ulei de măsline. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul.

Pentru sos, crestăm roșiile și le blanșăm într-o cratiță, sub capac, timp de 2 minute. Le transferăm într-un bol cu apă rece și îndepărtăm coaja. Le tocăm mărunt.

Călim usturoiul într-o cratiță cu ulei de măsline încins, pe foc mic. Adăugăm ceapa tocată mărunt și călim totul împreună până ceapa se înmoaie. Adăugăm roșiile, amestecăm și adăugăm și oregano, busuioc, ketchup și amestecăm bine. Acoperim cu capac și gătim sosul timp de 10 minute după care îl potrivim de sare, piper și zahăr. Mixăm sosul astfel obținut cu blenderul vertical.

După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl frământăm ca să iasă aerul după care îl întindem în formă rotundă de 27 cm. Tapetăm dosul tăvii cu hârtie de copt și transferăm blatul pe ea. Îl înțepăm cu furculița și întindem pe el sosul de roșii.

Presărăm mozzarella rasă, ceapa tocată mărunt, punem și porumbul, cubulețele de ardei și încă un strat de mozzarella rasă. Punem deasupra salamul și rondelele de măsline. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 210 de grade pentru aproximativ 10 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!