Rețetă pas cu pas, cu imagini – Mâncărica gustoasă și savuroasă, gata imediat – Piept de pui cu ciuperci (în sos cremos)
Ingrediente necesare:
- 300 g piept de pui
- 250 g ciuperci Champignon
- 30 g unt
- 150 g smântână de gătit 30-33%
- 50 g apă
- 1 cățel usturoi
- Pătrunjel verde tocat mărunt
- Ulei
Mod de preparare:
Condimentăm cu sare și piper și prăjim feliile de carne într-o tigaie încinsă în care am pus untul. După ce capătă o culoare frumoasă, le scoatem din tigaie.
Adăugăm în tigaie ciupercile și le călim împreună cu 15g unt, până se rumenesc frumos.
Adăugăm smântâna, apa și amestecăm. Gătim totul împreună timp de câteva minute după care potrivim sosul de sare și punem carnea înapoi în tigaie.
Mai lăsăm tigaia pe foc pentru câteva minute după care adăugăm și usturoiul pisat sau tocat foarte mărunt. Amestecăm bine iar la final presărăm și pătrunjelul deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!