Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci
- 60 g zahăr
- 2 ouă
- 60-80 g griș
- 1 praf vanilie
- Jumătate linguriță sare
- Făină pentru panadă
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pregătim brânza: o punem la scurs în tifon dacă are un conținut ridicat de zer. După ce s-a scurs, pasăm brânza cu o furculiță sau cu un blender vertical. O amestecăm cu vanilia,grisul, sarea și zahărul. Adăugăm apoi ouăle și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Acoperim vasul cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute. Înfăinăm suprafața de lucru, transferăm aluatul pe ea și îl presărăm cu făină. Modelăm un baton lung pe care-l tăiem în bucăți egale.
Trecem fiecare bucățică de aluat prin făină și le rotunjim.
Într-o tigaie, punem ulei cât să acopere fundul, și punem pe foc.
Aplatizăm fiecare bilă pentru a obține papanași de o grosime de 2 cm. Prăjim papanașii în uleiul încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Îi scoatem pe un prosop de hârtie și-i servim fierbinți.
Să-i savurați cu poftă, cu dulceață, sirop, lapte miere etc. Poftă bună!