Pandișpan pufos și aerat, ce se topește în gură – Se taie cubulețe și se dau prin ciocolată și fulgi de nucă de cocos

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • 250 g făină
  • 50 g ciocolată neagră
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1/2 lingură praf de copt
  • fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm ouăle cu 150 de grame de zahăr. Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm cu ajutorul unui mixer sau blender, timp de 3 minute.

2. Adăugăm 125 ml de lapte și mixăm încă 3 minute.

3. Adăugăm uleiul, praful de copt, făina și amestecăm aluatul până la omogenizare.

4. Turnăm aluatul într-o tavă (20×20 cm) acoperită cu hârtie de copt.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

6. După ce s-a copt blatul, îl lăsăm să se răcească, apoi îl răsturnăm și îndepărtăm hârtia de copt.

7. Într-un vas separat, amestecăm laptele și zahărul rămase. Adăugăm pudra de cacao și ciocolata. Punem compoziția la fiert, amestecând din când în când… După omogenizare, lăsăm crema deoparte, la răcit…

8. Tăiem blatul în 16 bucățele egale, în formă de cub. Dăm fiecare cub prin cremă, apoi prin fulgi de nucă de cocos…

Poftă bună!