Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pâine turcească, pufoasă și gustoasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 10 g drojdie instant
- 15 g zahăr granulat
- 8 g sare
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- 300 ml apă
- 10 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru garnisire:
- 1 gălbenuș de ou
- 15 ml lapte
- semințe de susan
Mod de preparare:
Pune făina într-un bol adânc și adaugă drojdia, zahărul și sarea. Fă o gaură în centru și adaugă uleiul de floarea-soarelui și apa. Framântă toate ingredientele împreună timp de aproximativ 10 până la 15 minute într-un aluat coeziv.
Pune cele 10 ml suplimentare de ulei de floarea-soarelui într-un bol și adaugă aluatul. Framântă-l din nou împreună pentru un minut. Acoperă aluatul și lasă-l să crească într-un loc cald timp de o oră sau până când și-a dublat dimensiunea.
Pune o foaie de hârtie de copt pe tava de copt și plasează aluatul pe ea. Folosește ambele mâini și aplatizează aluatul uniform. Lasă aluatul să crească timp de jumătate de oră sau până când și-a dublat dimensiunea.
Amestecă gălbenușul de ou cu o lingură de lapte. Unge aluatul cu amestecul de gălbenuș de ou și modelează-l în forma dorită. Presară semințe de susan deasupra.
Pune-l într-un cuptor preîncălzit la 200 ℃ timp de aproximativ 18 până la 25 de minute sau când pâinea are o frumoasă culoare maro-auriu. Acoperă imediat pâinea cu un prosop de bucătărie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!